Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Seo4Smf Tag
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Bay Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
İslami Genel Konular - اسلامي گنل قونولر
»
İhtişam Her Yerde
»
Sivrisinek
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Grup Elmaskalem 2011
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sivrisinek (Okunma sayısı 271 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
كنج مسلمان
WebMaster
Site emanetçisi
Sivrisinek
«
:
08 Ekim 2009, 19:41:46 »
Bir yaradılış mu‘cizesi olan sivrisinek kanatlarını saniyede yaklaşık 500 defa çırpar. İnsana imkânsız gibi gelen bu rakam çok hassâs ölçümler sonucunda elde edilmiştir ve gerçekten de şaşılacak bir rakamdır.
Dişi sivrisineklerde, antenlerin arasında, sivrisineğin kan emmek için kullandığı emme tüpü ya da diğer adıyla hortumu bulunur. Bu hortum basit yapıda bir hortum değildir. İçinde oldukça karmaşık bir sistem bulundurur. Aslında hortum, çok özel bir kesme ve vakumlama mekanizmasının kılıfıdır. Sivrisinek ısırdığında bu kılıf geriye doğru esner ve kesici mekanizma devreye girer. Bu mekanizma 6 parçadan oluşur. Bunlardan 4 tanesi kesici bıçaktır ve bu bıçaklar oldukça keskindirler. Bir insan derisini kolaylıkla kesebildikleri gibi, kurbağanın ya da bir yılanın pullu derisini de kesebilecek güçtedirler.
Diğer iki parça ise birleşerek içi boş bir boru meydana getirir. Sivrisinek bu tüpü bıçakların açtığı yaradan içeri sokar ve bu sâyede soktuğu şeyin kanını emebilir.
Bıçaklardan birinden yaranın içine akıtılan bir sıvı dokuları uyuşturur. Bu bir çeşit lokal anestezidir. Böylece sivrisinek derinizi kesip, kanınızı emerken siz bir şey hissetmezsiniz. Ayrıca bu sıvı kanın pıhtılaşmasını engelleyerek, sivrisineğin kan emmeye devam etmesini sağlar. Sivrisineğin ısırdığı bölgenin daha sonra kaşıntı yapması ve şişmesinin nedeni bu sıvıdır.
Konuyu Paylaş:
www.karatopcularmefrusat.com
www.denizliperdeci.com
بدرقه
ALLAH BES---GAYRISI HEVES
Ynt: Sivrisinek
«
Yanıtla #1 :
09 Ekim 2009, 09:42:58 »
neler yapıyormuş
rehnüma
..:: Tuva Vera ::..
Ynt: Sivrisinek
«
Yanıtla #2 :
09 Ekim 2009, 16:47:32 »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Bay Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
İslami Genel Konular - اسلامي گنل قونولر
»
İhtişam Her Yerde
»
Sivrisinek