Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Mevlid Kandilimiz mübarek olsun,,,  (Okunma sayısı 720 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
Mevlid Kandilimiz mübarek olsun,,,
« : 25 Şubat 2010, 01:34:42 »

Ebû Hüreyre (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav)’e et getirildi ve ön but kısmı takdim edildi çünkü o etin bu kısmından hoşlanırdı Etten bir parça ısırdı ve şöyle buyurdu: “Kıyamet günü insanların en saygıdeğeri ben olacağım bunun niçin böyle olacağını biliyor musunuz?

Dinleyin! Anlatayım; Allah bütün insanları öncekileriyle ve sonrakileriyle hepsini büyük ve düz bir alanda toplayacak ve söyleyeceği her söz tüm insanlığa duyurulacak gözler bu manzaralara şâhid olacak, güneş kendilerine o kadar yaklaştırılacak ki sıkıntı ve keder güç yetiremeyecek, çekilmez hale gelecek ve insanlar birbirlerine; Başınıza gelenleri görmüyor musunuz? Rabbiniz yanında size şefaat edebilecek birine bakmıyor musunuz?

İnsanlar birbirlerine, Adem’e müracaat ediniz deyip ona gelecekler ve şöyle konuşacaklar: Sen tüm insanların babasısın, Allah seni eliyle yarattı ruhundan üfürdü ve meleklere secde etmelerini emretti, onlar da sana secde ettiler Rabbinin yanında bize şefaat et Ne durumda olduğumuzu görüyorsun, görüyorsun ki halimizi! Adem onlara şöyle diyecek: “Rabbim bugün o derece gazablanmış ki, bu güne kadar bu şekilde gazablanmamış ve bundan sonra da böylesine gazablanmayacaktır Cennet’te bir ağaca yaklaşma demişti de ben hata edip o ağacın meyvesinden yemiştim Ben kendi derdime düşmüşüm! Başka birine gidin;

Nuh'a gelecekler ve diyecekler ki: “Ey Nuh! Yeryüzüne gönderilen peygamberlerin ilk olanlarındansın “Allah, seni çok şükreden kul” olarak vasıflandırmıştır Rabbinin yanında bize şefaat et! Ne halde olduğumuzu görüyor ve ne duruma geldiğimizi biliyorsun!” Nuh (as) onlara şöyle cevap verecek: “Rabbim bugün o derece gazablanmış ki, bugüne kadar bu şekilde hiç gazablanmamış bundan sonra da böylesine gazablanmayacaktır Ben de kavmime beddua edip Allah’a karşı bir suç işlemiştim bu yüzden benim derdim bana yeter siz başkasına gidin, İbrahim'e gidiniz!

Sonra İbrahim’e gelirler ve şöyle derler: Ey İbrahim! Sen Allah'ın Peygamberi ve yeryüzü halkı içerisinde O'nun tek dostusun Rabbin yanında bizim için şefaat ediver! Ne halde olduğumuzu görüyorsun? İbrahim şöyle der: “Rabbim bugün o derece gazablanmış ki, bugüne kadar bu şekilde hiç gazablanmamış bundan sonra da bu şekilde gazablanmayacaktır Ben hayatım boyunca üç yerde yalan söylemiştim Ebû Hayyan’ın rivayetinde bu, yalan söylediği üç yer sayılır) Dolayısıyla benim derdim bana yeter siz başkasına gidin, Musa'ya gidin!

Sonra insanlar Musa'ya gelirler ve şöyle derler: Ey Musa! “Sen Allah'ın Rasûlüsün Allah sana, kitap vererek ve seninle konuşarak seni insanlardan üstün kılmıştır Rabbin yanında bize şefaat et! Durumuzu görmüyor musun! Musa’da şöyle diyecek: “Rabbim bugün çook şiddetli derecede gazablanmış ki, bugüne kadar bu şekilde hiç gazablanmamış bundan sonra da bu şekilde gazablanmayacaktır Ben de bir zamanlar bana emredilmemesine rağmen bir adam öldürmüştüm o şuç bana yeter Dolayısıyla benim derdim bana yeter siz başkasına gidin, İsa'ya gidin!

Sonra İsa'ya gelirler ve şöyle derler, “Sen Allah'ın rasûlü ve Meryem'e ilka ettiği kelimesi ve Ruhundan üfürdüğü kimsesin Beşikte insanlarla konuşan sensin, Rabbinin yanında bize şefaat et! Durumumuzu görüyorsun! İsa şöyle diyecek: “Rabbim bugün o derece gazablanmış ki, bugüne kadar bu şekilde hiç gazablanmamış bundan sonra da bu şekilde gazablanmayacaktır İsa, kendi için işlediği bir günah zikretmemiştir Benim de kendi derdim bana yeter siz başkasına gidin, Muhammed (sav)’e gidin!

Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Muhammed (sav)’e gelecekler ve şöyle diyecekler Ey Muhammed! Sen, Allah'ın Rasûlü, peygamberlerin sonuncususun Geçmiş ve gelecek bütün günahları bağışlanan sensin Rabbin yanında bize şefaat et! Durumumuzu görüyorsun! Bende hemen hareket edip arşın altına gelir ve Rabbime secdeye kapanırım Sonra Allah, o anda benden önce kimseye nasip etmediği hamd ve övgülerden öyle şeyler bana ilham edecektir Sonra “Ya Muhammed!” denilecek, “kaldır başını secdeden; iste isteğin yerine getirilecektir Şefaat et şefaatin de kabul edilecektir

Başımı kaldıracağım ve “Ya Rabbi, ümmetim! Ya Rabbi, ümmetim! Ya Rabbi, ümmetim!” diyeceğim Allah, Ya Muhammed! diyecek, ümmetinden hesaplaşması olmayanları, Cennet kapılarının sağından girdir bu girecek kimseler diğer tüm kapılardan da girebilirler
Sonra Rasûlullah (sav) şöyle devam etti: Canımı kudret elinde tutan Allah’a yemin olsun ki Cennet kapılarından iki kanadın arası Mekke ile Hecer veya Mekke ile Busra arası kadardır”

(Buhârî, Ehadisül Enbiya: 23; Müslim, İman: 72)

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Bu hadisi okuduğumda gözyaşlarımı tutamamıştım.  :smiley10: :smiley10:

Bizler işte böyle şerefli bir derecedeyiz. Muhammed Ümmeti olmak...

Bizleri bu derece düşünen, önemseyen Rasulümüze karşı peki biz görevlerimizi tam olarak yapabiliyor muyuz?

Ve yarın mahşerde Sen'in verdiğin değere layık olabilmek için çook gayret gösterdik, Ümmet bilinci ile bir/beraber olduk, nezaketini, şefkatini, cömertliğini, aile reisliğini örnek aldık, Sen'i canlarımızdan, mallarımızdan, evlatlarımızdan daha çok sevdik sevdik te sünnetlerini ihya ettik diyerek rahatca huzuruna çıkabilecek miyiz Efendimiz'in,,,

Ben şüpheliyim doğrusu kendimden,,,  :AHH: çünkü gerçekten çok büyük önem arzediyor Ümmet-i Muhammed olmak...

Bugünün; yine yeniden O (sav)'na olan ümmetliğimizin gözden geçirilmesine, Efendimizin kalbimize yeniden doğmasına, sevgisinin büyümesi büyümesi tüm dünyalık sevgilerin önüne geçmesine, Razı olunan ümmet olmamıza vesile olması temennilerimizle,,,

Mevlid kandilimiz mübarek olsun, hayırlı olsun, hayırlara kapı aralasın, amel defterimizin sayfalarını çoğaltsın inşAllah,,,

Dualarda unutulmamak ricası ile,,,

Esenlikle,,,
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı زهره نور

• *
  • ALLAHA yar olana her şey yar olur her şey yarar...
Ynt: Mevlid Kandilimiz mübarek olsun,,,
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2010, 11:26:50 »
 ::razi:: :aglym: :aglym: :aglym:
cenab hakka layık kul, habibine layık ümmet, üstadlarımıza layık talebe olabilmek duasıyla  kandiliniz mübarek olsun...

hizmet-i kuaniyyede bulunana
ya dünya ona küsmeli veya
o dünyaya küsmeli ta ihlas ile ciddiyyet ile
hizmet-i kuraniyyede bulunsun .....
[/font]

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2010, 11:39:41 »
::razi:: :aglym: :aglym: :aglym:
cenab hakka layık kul, habibine layık ümmet, üstadlarımıza layık talebe olabilmek duasıyla  kandiliniz mübarek olsun...

:aminn:

muhammedi duruş kardeşim yazını büyütürsen okuyacagım  :inşAllah: :evt:

Çevrimdışı كل دالى

• *
  • "Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2010, 11:59:50 »
bütün kardeşlerimin veladet kandilini tebrik ediyorum . inşallah bugün bol dualı ve bol istifadeli bi gece geçiririz  :gul3:  :gul3:

Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2010, 12:07:02 »
bütün kardeşlerimin veladet kandilini tebrik ediyorum . inşallah bugün bol dualı ve bol istifadeli bi gece geçiririz  :gul3:  :gul3:

:aminn:

gecemiz istifadeli geçsin cümlemizin  :aminn: :cicek1:

Çevrimdışı محمود بك

• *
  • فاتح چيچك
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2010, 12:19:46 »
 :selamunaleykum: / :vealeykumselam:

:aminn:   :inşAllah:

VesSelam...

Çevrimdışı gumus

• Mütalaacı
  • *
  • hastalıklar , ölümün keşif kollarıdır.
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2010, 12:46:51 »
rabbim bu gecenin hürmetine maddi ve manevi bütün sıkıntılarımızı gidersin inşallah
ben o yazıyı pc im de büyütüp okudum :)
KENDİ KENDİNE ZULMEDEN BAŞKALARINA NASIL ADALET EDECEK , ŞAŞARIM!

HZ. ALİ(R.A.)

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2010, 12:48:43 »

muhammedi duruş kardeşim yazını büyütürsen okuyacagım  :inşAllah: :evt:

buyrun kardeşim,,, şimdi gözleri yormaz inşAllah :C: teşekkürler,,, :cicek1:

güzel temenni ve dualara da gönülden Amin,,,

ben o yazıyı pc im de büyütüp okudum :)

çok minik olmuş demekki font'u bundan sonra konu açarken dikkatimde olacak inşAllah ,,,

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2010, 12:50:47 »

Çevrimdışı hanne meryem

• *
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2010, 13:16:19 »
 ::razi::  ne büyük şeref muhammed ümmeti olmak  rabbim bu sereften efendimizin şefaatinden mahrum eylemesin

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2010, 13:28:31 »

::razi:: kardeşim

ilk msjın güzel bir hatırlatma oldu :'(

rabbim bize şefaatini sav  nasip eylesin

:tsk:

Çevrimdışı خير الليل

• *
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2010, 17:29:12 »
 :selamunaleykum:  ::razi::

mevlid kandilimiz mübarek olsun
 hayırlara, uyanışımıza ve habibi zişanın (sav) şefaatine nailiyetimize vesile olsun.
dualarda olabilmek ümidiyle...

::razi:: ::razi:: ::razi::

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2010, 17:41:20 »
 :vealeykumselam: ::razi::

bizleride dualarınızı unutmayınız inş.

Çevrimdışı چلبى

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #13 : 25 Şubat 2010, 17:48:14 »
 :vealeykumselam:
 :ALLAH: ::razi:: :ALLAH: :gul3: :gul3: :gul3: :gul3:

tüm alem_i islamın kandili mübarek olsun..
dualarınızda bizleri eksik etmeyim kardeşlerimm.....
''Bu hayat ve bu dünya bizi kovmadan evvel ve “Haydi dışarıya!” demeden, biz kemâl-i izzetle, Allahaısmarladık deyip izzetimizle bu fâni zevklerimizi bırakmalıyız.'' (Emirdağ Lâhikası)

Çevrimdışı طلبه لگه - طالب

• *
  • يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2010, 01:19:36 »
Ey Resul (s.a.v)  senin yaşadığın ölçünün güzelliğiyle süslesin ömrümümüzü senin hürmetine.
senin varlığındır varoluşumuza sebep.ne yücedir ki sana inanmakla şereflendirdi  bizi rabbimiz.
rabbimize niyazda bulunuruz ki varlığını ve seni anarak ve doğrulayarak şahit olarak alsın huzurunada .
iyki doğdun yaa Rasulallah

:bsm:
1. Andolsun kuşluk vaktine  وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki,  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ

Seo4Smf Tagleri:

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun,,, Konusuna Ait Benzer Konular

Kandiliniz Mübarek Olsun.
        REGAİP  KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN      Bugünün hürmetine gönül kefenizden yaptığınız dualarınız kabul olsun inş.Duaların... Devamı...

Gösterim: 387 - Yanıt: 2 - Başlatan:صحراء
bayramınız mübarek olsun !!!
  1- Bir hadis-i şerif meali şöyledir:(Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de fazi... Devamı...

Gösterim: 425 - Yanıt: 5 - Başlatan:زهره نور
Forumumuzun açılışı hayırlı mübarek olsun inşaAllah
Forumumuzun açılışı hayırlı mübarek olsun inşaAllah Devamı...

Gösterim: 471 - Yanıt: 13 - Başlatan:عمر فاروق
Regaip kandiliniz mübarek olsun
Regaip kandiliniz mübarek olsun    "Allahümme barik lenâ fi Recebe ve Şa'ban. Ve belliğnâ Ramazân.    Vahtim lenâ bil'iman ve ye... Devamı...

Gösterim: 138 - Yanıt: 2 - Başlatan:كنج مسلمان
Mevlid Kandili'nde neler yapılabilir? Mevlid Kandili'ni nasıl değerlendirebilir
  Mevlid Kandili'nde neler yapılabilir?Mevlid Kandili'ni nasıl değerlendirebiliriz?  Cevap: “Peygamberleri anmak, hatırlamak iba... Devamı...

Gösterim: 13 - Yanıt: 0 - Başlatan:Ahmed Said Yaşar