Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Günün Âyet'i ve Tefsir-i 10..07..2010  (Okunma sayısı 342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Günün Âyet'i ve Tefsir-i 10..07..2010
« : 09 Temmuz 2010, 23:24:55 »

2 - البقرة

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

194. الشَّهْرُ الْحَرَامُ بِالشَّهْرِ الْحَرَامِ وَالْحُرُمَاتُ قِصَاصٌ فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ

Bakara Süresi

194-- Haram ay, haram aya karşılıktır: hürmetler (de) karşılıklıdır. Öyleyse kim size saldırırsa, size saldırdığı gibi siz de ona saldırın. Allah'tan korkup-sakının ve bilin ki muhakkak Allah, korkup-sakınanlarla beraberdir.

Açıklama

194. Bu ayet, ay takvimine göre haram aylar olan Zilka'de, Zilhicce, Muharrem (hac ayları) ve Recep (umre ayı) aylarında savaşmakla ilgili soruya bir cevap niteliğindedir. Bu aylar haram aylar olarak adlandırılmıştır; çünkü Hz. İbrahim'in (a.s) zamanından beri, hacıların Kâbe'ye barış ve güven içinde gidip gelebilmeleri için bu aylarda cinayet, hırsızlık ve her türlü kanuna karşı davranış şekli yasaklanmıştır.
Fakat zamanla Araplar, hile ile bu yasağı çiğnemeye başladılar. Kendi isteklerine uydurmak için ayların normal sırasını değiştirdiler. Eğer hırsızlık yapmak veya kan dökmek isterlerse haram bir ayı çiğniyorlar ve onun yerine başka bir haram ay tayin ediyorlardı. Bu nedenle müslümanlar, bu hileyi kullanarak kendilerine haram bir ayda saldırmaları mümkün olan müşriklere karşı savunmasız durumdaydılar.
Bu ayet, onlara eğer kâfirler haram ayda saldırırlarsa, kendilerini savunabileceklerini söyleyerek bu zorluğu ortadan kaldırmaktadır. Fakat müminler kendileri hiçbir şekilde kutsal aylara tecavüz etmemelidirler. Eğer kâfirler haram ayların kudsiyetine saygı gösterir ve saldırmazlarsa, müminler de aynısını yapmalıdırlar. Fakat kâfirler haram aylara tecavüz eder ve müminlere saldırırlarsa, müminler de onlara karşılık vermelidir.
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Ynt: Günün Âyet'i ve Tefsir-i 10..07..2010
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2010, 22:16:26 »
 :rıza:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2010, 23:17:35 »
medine-i münevverede ve kabe-i muazzamada görev yapan polislerde hiç kaba davranmıyorlar silah taşımıyorlar
(ayrıca duydum ki o polislrin her biri bizde ki genel kurmay başkanının yetkisindeymiş, öyle yetkililer ki mahkemeler de görülecek dava bulunamıyor. Adalet sarayı diye bildiğimiz yer genelde kapalı oluyo :) darısı başımıza)

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2010, 07:33:33 »
medine-i münevverede ve kabe-i muazzamada görev yapan polislerde hiç kaba davranmıyorlar silah taşımıyorlar
(ayrıca duydum ki o polislrin her biri bizde ki genel kurmay başkanının yetkisindeymiş, öyle yetkililer ki mahkemeler de görülecek dava bulunamıyor. Adalet sarayı diye bildiğimiz yer genelde kapalı oluyo :) darısı başımıza)

:aminn: :aminn:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı جودت

• *
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2010, 14:42:07 »
  :aminn: kardeşim  :inşAllah:
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Seo4Smf Tagleri:

Günün Âyet'i ve Tefsir-i 10..07..2010 Konusuna Ait Benzer Konular

Günün Âyet'i ve Tefsir-i 11..06..2010
2- سورة البقرة بسم الله الرحمن الرحيم 159-   إِنَّ الَّذِ Devamı...

Gösterim: 380 - Yanıt: 5 - Başlatan:نفيسه
Günün Âyet'i ve Tefsir-i 19..06..2010
2- سورة البقرة بسم الله الرحمن الرحيم 173-  إِنَّمَا حَرّ Devamı...

Gösterim: 240 - Yanıt: 4 - Başlatan:نفيسه
Günün Âyet'i ve Tefsir-i 20..06..2010
2 -  سورة البقره  بسم الله الرحمن الرحيم 174-  إِنَّ الَّذ& Devamı...

Gösterim: 232 - Yanıt: 3 - Başlatan:نفيسه
Günün Âyet'i ve Tefsir-i 21..06..2010
2 -  سورة البقره   بسم الله الرحمن الرحيم 175- أُولَـئِكَ الَّ Devamı...

Gösterim: 248 - Yanıt: 2 - Başlatan:نفيسه
Günün Âyet'i ve Tefsir-i 22..06..2010
2 -  سورة البقره  بسم الله الرحمن الرحيم 177- لَّيْسَ الْب Devamı...

Gösterim: 199 - Yanıt: 1 - Başlatan:نفيسه