Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Geçmişteki günahlardan nasıl arınabiliriz  (Okunma sayısı 226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Geçmişteki günahlardan nasıl arınabiliriz
« : 07 Eylül 2010, 23:54:31 »

Soru :
Ben zamanında zîna yaptım ama arkadan. Şimdi çok pişmanım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tövbe etmek istiyorum, bu günahtan arınmak istiyorum ama nasıl ne olur bana bir akıl verebilir misiniz?

Cevap:
Sizin de bildiğiniz gibi zîna büyük günahlardandır.
Zîna üzerinde çok genişce durabiliriz. Zînanın tarifi nedir? Çeşitleri nelerdir? Zîna ne ile sabit olur? Zînanın ilk basamağı nedir? Zînanın ispatında kaç şahit lâzımdır? Zîna cezasının haddi gerektirme şartları nelerdir? Zînanın getirdiği musibetler nelerdir? Tevratta zîna nasıl anlatılmıştır? İncil’de nasıl ele alınmıştır? Beşer tarihinde zînakâr kavimlerin âkıbetleri nasıl olmuştur? gibi çok yönlü izah edilebilir, edilmelidir de...

Sorunuza sadık kalarak, o yönüyle meseleyi kısaca ele almaya çalışalım;
Bizler insanız, beşerî zaaflarımız vardır. Nefsimiz ve şeytanlarımız vardır. Aldanabilir ve böyle bir günahı inandığımız, günah ve haram olduğunu kabullendiğimiz halde yapabiliriz. Bu günahtır ve bu günahı yapan imandan ve dinden çıkmaz.

İslâm’da her suçun bir cezası vardır. Dünyevî kanunlarda da öyle...
Zîna da bir suçtur. Âhirette büyük cezası olduğu gibi, dünyada da ağır müeyyidesi vardır.
Kur’ân-ı Kerîm’de “Zînaya yaklaşmayınız. Çünkü o çok çirkin bir şey ve kötü bir yoldur.” buyurulur.
Zîna eden birisi suçunu hâkimin huzurunda ayrı ayrı dört defa itiraf edip, cezasını isteyebilir veya hâkim dört şahid ile zîna suçunu tespit edebilir.

Eğer bu zîna eden;
1- Bakire birisiyle zîna yaptıysa yüz sopa cezasına,

2- Evli olan birisiyle zîna yaptıysa yukarıdaki şartlarda gerçekleşirse recm cezası verilir.

Bu cezaları fertler birbirine tatbik edemezler. Zîna eden kendi kendine de tatbik edemez. Şer’î hadleri, (dinî olan cezaları) gerekli merciler tatbik edebilir. Bugün bu merciler mevcut değildir.
Böyle bir merci mevcut değil ve ayrıca zîna eden suçunu da itiraf etmiyor ve yaptığı bu fiili kimse görüp şikâyet etmemiş ise bu insanın yapacağı bir tek şey kalıyor; günahından dolayı pişmanlık duyup, bir defa daha yapmamak üzere tevbe etmektir.
Buna tevbe-i nasuh da denir. Tevbe-i nasuh yapmalısınız.

“Ey iman edenler! Nasuh tevbe ile tevbe edin ki, Allah da sizin günahlarınızı bağışlasın ve altlarından ırmaklar akan cennetlere koysun.” buyurarak Allah’ımızın af ve mağfiretine dikkat çekmiştir.

Tevbe-i Nasuh için şunlara dikkat edilmesi gerekir;
1- Günahlara pişmanlık. Tevbe pişmanlıktır.
2- Zulûm ve düşmanlık yapmamak,
3- Kırgın ve küskünlerle barışmak,
4- Farz ibadetleri eda etmek,
5- Bir daha o günaha dönmemek üzere kararlı ve azimli olmak.
6- Gönülden, mertçe tevbe edenlerin, tevbelerini Allah’ın kabul edeceği ümidiyle yaşamaktır.

Şu âyetler ne kadar dikkat çekicidir;
1- “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.”

2- “Kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’tan mağfiret dilerse; Allah’ın Gafûr ve Rahîm olduğunu görür.”

3- “Bilmezler mi ki; Allah, muhakkak kullarından tevbeyi kabul edecek ve sadakaları alacak olan’ın kendisidir. Ve muhakkak ki Allah, Tevvâb ve Rahîm’dir.”

4- “De ki; Ey kendi nefislerine karşı haddi aşan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinîzi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, kendisine tevbe edenlere karşı Gafûr’dur, Rahîm’dir.”

Şu vak’alar da bize bir kurtuluş ümidi vermektedir;

1- Ebu Hureyre (ra) bir rivâyetinde anlatıyor; “Bana bir kadın gelip; “Ben zîna ettim, zînadan çocuk doğurdum ve onu öldürdüm. Benim için tevbe var mı?” diye sormuştu. Ben “gözün aydın olmasın, sana şeref de yok!” dedim. Hasretle çağırarak kalktı. Sonra Resûlullah (sav) ile sabah namazını kıldım, kadının söylediğini ve benim kadına söylediğimi O’na anlattım.

Resûlullah (sav) şöyle buyurdu; “Ne kötü söyledin! “Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Kim de tövbe eder ve salih amel işlerse işte o, Allah’a, tövbesi kabul edilmiş olarak döner.” âyetlerini okumuyor musun?” buyurdu.

Bu âyetleri kadına okuduğumda secdeye kapanıp; “Benim için birçok çıkış yolu kılan Allah’a hamdolsun.” dedi.

2- İbn-i Ebu Hatim der ki; Bize babamın... Mekhûl’den rivâyetine göre o, şöyle demiştir: Kaşları gözlerinin üzerine düşmüş çok yaşlı birisi gelip; “Ey Allah’ın elçisi! Bir adam ki haksızlık etmiş, günahlar işlemiş, hiçbir ihtiyacını bırakmayıp eliyle almış, hataları yeryüzü halkı arasına taksim olunsa onları helak ederdi. Acaba onun için tevbe var mı?” diye sormuştu.

Resûlullah (sav) ona; “Müslüman oldun mu?” diye sordu. Şüphesiz ben, tek ve ortağı olmaksızın Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehâdet ederim, dedi. Hz.. Peygamber (sav); “Bu durumda olduğun sürece, şüphesiz Allah Teala seni bağışlayıcıdır, kötülüklerini iyiliklere çevirecektir.” buyurdu. İhtiyar; Ey Allah’ın elçisi! Haksızlıklarım ve günahlarım ne olacak? Onları da bağışlayacak mı? dedi de, Hz. Peygamber; “Haksızlıklarını ve günahlarını da” buyurdu. Bunun üzerine adam, tehlil ve tekbir getirerek arkasını dönüp gitti.

Geçmişte yaptığımız bütün kötülükler, günahlar (zîna) tevbe-i nasuh ile iyiliklere dönüşür. Zira kul, geçmiş olanları her hatırlayışında pişman olur, Allah’a döner ve istiğfarda bulunur. Bu itibarla günah Allah’a itaate dönüşür. Kıyâmet gününde ise her ne kadar kul bunları kendi aleyhine yazılmış olarak bulursa bile bunlar kendisine zarar vermez ve sahifesinde iyiliklere dönüşür. Nitekim bu konuda sünnet ve selef’den rivâyet edilen sıhhatli haberler mevcuddur.

Bu hususlar, ayrıca bir hadîste de belirtilmiştir. İmam Ahmed bin Hanbel der ki; Bize Ebu Muaviye’nin Ebu Zerr’den (ra) rivâyetinde Allah Resûlü (sav) şöyle buyurmuştur;

“Ben cehennemliklerden cehennemden en son çıkacak olanı ve cennet ehlinden cennete en son gireceği bilirim. Birisi getirelecek ve “Günahlarının büyüklerini bir kıyıda bırakın ve ona günahlarının küçüklerini sorun.” buyrulacak. Ona; “Filân gün şu şu amelleri ve filân gün şu amelleri işledin mi?” denilecek. O; “Evet”, deyip bunlardan herhangi birisini inkâr edemeyecek. “Her bir kötülüğe mukabil senin için bir iyilik vardır.” denilecek. “Rabbim, ben daha bir takım şeyler işlemiştim ki, onları burada göremiyorum.” diyecek. Allah Resûlü (sav) o kadar güldü ki azı dişleri göründü.”

Necdet İÇEL
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı necmi

• *
Ynt: Geçmişteki günahlardan nasıl arınabiliriz
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2010, 10:15:43 »
 :rıza: :maş: Kardeşim
Çok güzel bir yazıydı kopyalıyayım inşAllah..

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
Ynt: Geçmişteki günahlardan nasıl arınabiliriz
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2010, 18:08:22 »
eeeeeeeee ne olcek şimdi?

kanunen zina serbest büyük millet meclisi oy birliği ile zinayı suç olmakdan çıkardı.

dese birisi ne dersiniz?

o insanlar karılarının ve kızlarının ve kendilerinin zina işlemesine nefislerine hoş geldiği için izin vermişler.. sen bi insan olarak karının kızının bi başkasıyla yatıp kalktığını bilsen sonrada yanına gelse senlede yatsa ne dersin? işte bu insanlar o kadar midesiz ve haysiyetten yoksun insanlar..

çağlar eskidikçe Kur'an gençleşiyor bunu Allah men ettiyse bizim iyiliğimiz için men etmiştir. Cüzi aklımızla belki anlar belki anlayamayız ama Kur'an insanın kullanma kılavuzudur ve kılavuzun dışında kullanılınca bi malzeme bozulur insanda aynı

bozulmayanlardan olmak dilek ve duasıyla
 ::gul1:: ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Seo4Smf Tagleri:

Geçmişteki günahlardan nasıl arınabiliriz Konusuna Ait Benzer Konular

Nasıl Bir Müslüman
NASIL BİR MÜSLÜMANBÖYLE Mİ müslümanız düşünelimKendisi tok komşusunu tanımıyan, karşılaştıklarında selam bile vermeyen birMÜSLÜM... Devamı...

Gösterim: 515 - Yanıt: 5 - Başlatan:fraklit
Bitkiler Nasıl Görür? Nasıl İşitir?
Bitkiler Nasıl Görür? Nasıl İşitir?    * Gözleri olmayan bir bitki, ışığa karşı nasıl insanlardan daha duyarlı olabilir?    * Bi... Devamı...

Gösterim: 409 - Yanıt: 4 - Başlatan:كنج مسلمان
İrşad Ama Nasıl
Peygamberimize ilk vahiy geldiğinde Ceziretü’l- Arab ahâlisi her türlü ahlâksızlığın, zulmün, cehâletin hüküm sürdüğü câhiliye d... Devamı...

Gösterim: 268 - Yanıt: 3 - Başlatan:كنج مسلمان
Nasıl tanırsınız ?
Hayatımız boyunca pek çok kişiyle gerek özel, gerekse tüzel olarak iletişim kurarız..Bu insanlardan bazılarını cana yakın bulup ... Devamı...

Gösterim: 318 - Yanıt: 4 - Başlatan:عباس
Nasıl bre!!
Nasıl bre!!  Yavuz Selim Han ve canyoldaşı Hasan Can,Mısır seferine çıkacakları gün kayıkla Üsküdar’a geçerler. Nedendir bilinm... Devamı...

Gösterim: 270 - Yanıt: 2 - Başlatan:صحراء