Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Dinde Zorlama Yoktur  (Okunma sayısı 452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Dinde Zorlama Yoktur
« : 20 Haziran 2010, 11:07:53 »

Halîfe Hz. Ömer’in zeki, çalışkan, terbiyeli, fakat gayr-i müslim bir hizmetçisi vardı. Hazret-i Ömer, bir gün bu hizmetçisini yanına çağırdı. Hizmetçi ile aralarında şöyle bir konuşma geçti:
— Benden memnun musun?
— Sen dünyanın en iyi insanlarından birisin yâ Ömer! Bana evlâdın gibi bakıyor, güzel davranıyorsun.
- Ahlâkımı nasıl buluyorsun?
- Erdemliliğin bundan daha üstünü olamaz.
Bu cevablar Hazret-i Ömer’i sevindirdi. Hizmetçisi üzerinde olumlu bir etki bıraktığı anlaşılıyordu. Bunu değerlendirmeyi düşündü. Güler bir çehre ile:
-İşte, bu erdemlilik ve ahlâk, bana dinimden geliyor. Sana dinimin ne olduğunu anlatmak istiyorum dedi. İslâm’ın temel esaslarını hizmetçisine îzâh etmeye başladı. Hizmetçi anlatılanları dinledikten sonra:
- Çok güzel ve çok doğru şeyler, karşılığını verdi. Hazreti-i Ömer, bu cevatan ümitlenmişti:
- O halde, müslüman olmaz mısın? İyi ve güzel olanı seçmek istemez misin? Diyerek onu İslâm’a girmeye da‘vet etti. Bu çağrı üzerine hizmetçi, Hazret-i Ömer’den şöyle bir istekte bulundu:
- Ey mü’minlerin halîfesi! Bu konuda beni zorlarsan ‘emrin başım üstüne’ der, müslüman olurum. Fakat zorlamazsan atalarımın inancı üzerinde kalmayı isterim.
Hizmetçisini Müslüman olmaya zorlasa bile, bu îmânın görünüşte bir îmândan öteye geçemeyeceğini bilen, dolayısıyla sâhibine faydası dokunmayacağının farkında olan Hazret-i
Ömer şu karşılığı verdi:
- İslâm da zorlama yoktur. İstediğin dinde ve inançta kalabilirsin. Ben sana doğruyu anlatmaya çalıştım. Gerisi senin bileceğin iş. Bu olay, İslâm’da insanların din ve vicdan hürriyetlerine duyulan saygıya güzel bir örnektir.
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı نفيسه

• *
Ynt: Dinde Zorlama Yoktur
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2010, 12:20:01 »
Dîn(e girme)de zorlama yoktur;(3) îman küfürden şübhesiz iyice ayrılmıştır. Artık kim tâğûtu (Allah’ın yerine tuttukları herşeyi) inkâr edip Allah’a îmân ederse, böylece şübhesiz kopmayan çok sağlam kulpa tutunmuştur! Allah ise, Semî‘ (hakkıyla işiten)dir, Alîm (herşeyi bilen)dir.
(Bakara Sûresi 256)

(3)Bir İslâm memleketinde yaşayan müşrik, îmân etmek veya cizye vermek husûsunda seçim hakkına sâhibdir. Böyle bir kimseye İslâm’ı kabûl etmek için zorlama yapılamaz. Ancak mü’min olan kimseler dinden çıktıkları takdirde, ahidlerini bozduklarından dolayı tevbe etmezlerse cezâlandırılırlar.
 (Elmalılı, c. 2, 863)

:rıza: Emeğinize sağlık  :cicek15:

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2010, 12:44:54 »
Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette!

İster dünyada pişer, İsterse ahirette...

NecipFazıl Kısakürek

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2010, 18:52:16 »
 güzel bir konu  :rıza: :evt: :cicek13:

Çevrimdışı hançer_zede

• *
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2010, 23:14:01 »
Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette!

İster dünyada pişer, İsterse ahirette...

NecipFazıl Kısakürek

:rıza:

:evt: çok güzelmiş bu söz daha önce hiç duymamıştım... :rose:
MEDENİYET DEMEK AÇMAKSA BEDENİ
O ZAMAN HAYVANLAR SİZDEN DAHA MEDENİ

(MEHMET AKİF ERSOY)

Çevrimdışı kıD_ve

• *
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2010, 23:24:49 »
 :rıza:
Efendime hasret gönlüm

Seo4Smf Tagleri:

Dinde Zorlama Yoktur Konusuna Ait Benzer Konular

Sevgide, inançta mesafe yoktur
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:Allahü teâlâ, mümin kulunun işinde, sonunun hayır olmasını murad ettiği zaman, ona biraz acı ve ... Devamı...

Gösterim: 340 - Yanıt: 2 - Başlatan:aylin
Hayatta imkansız diye bi şey yoktur!
Hayatta imkansız diye bi şey yoktur! Bazen an gelir yaşam omuzlarımıza o kadar baskı uygular ki. . sanki dünyada kendimizi minic... Devamı...

Gösterim: 304 - Yanıt: 2 - Başlatan:ravza
Elbette böyle bir kitabın misli yoktur....
Elbette böyle bir kitabın misli yoktur.... Kur’ân, bu dünyada,öyle nuranî ve saadetli ve hakikatli bir surette bir tebdil-i hay... Devamı...

Gösterim: 399 - Yanıt: 6 - Başlatan:صحراء