Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Başımdan geçen bir olay bu  (Okunma sayısı 419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
Başımdan geçen bir olay bu
« : 09 Haziran 2010, 13:53:48 »

Bu hatıramı bir kardeşimizin açış olduğu konuyu okurken hatırladığım için yazıyorum.
Mezkur konu:
http://nurunyolcusu.com/forum/ekmegi_paylasmak_ekmekten_daha_lezzetlidir_email-t6960.0.html;msg40875#msg40875

Benim hatıram ise şu:

Lisede okuyordum. Açıkcası zengin bir aileden geldiğimi söyleyemem. Gençlik heveslerini bilirsiniz hepiniz. Her şeyiniz olsun istersiniz. Telefon bilgisayar bisiklet vs.

Bisiklet ile bilgisayarım olmadı hiç geçen seneye kadar. Bisikletim hala yok, bu yüzden kullanmayı da bilmiyorum  :D  :D  :P

Ve okuluma gidiyordum bir gün.

Onu gördüm. Bir KOLU olmayan, tahminimce en fazla 32-33 yaşında, çöpten yemek toplayan o adamı.

Bir müddet seyrettim. Ekmek parçalarını alıyordu. yarım bırakılmış meyve sularını, poğaçaları...

Yanına gidecektim ki, önce bir cebi kontrol edeyim dedim  :smile: sonra bş çıkar kalakalırız diye !

baktım üç beş birseyler var hamdolsun (not: henüz hizmetle şereflenmemiştim)

gittim yanına, selam verdim. selamımı aldı.

Abi dedim, "yani nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum affedin, cahilliğime ve küçüklüğüme verin, lakin ben size bir miktar yardım etmek istiyorum."

niye dedi?

donakaldım. bu ne biçim soru!

ve dedi ki;

"Allah razı olsun güzel kardeşim. İhtiyacım yok! Bu insanlar zaten çöpleri tertemiz yiyecekler ile dolduruyorlar. Hamdolsun, Allah bizim rızkımızı bu kapıdan veriyor demek ki.
Sen git, bu yardımı camiye bağışla. Bizim kursağımızdan lokma geçeceğine, bir çocuğun kursağından Kur'an geçsin.

ve bir de bu yardımı bereketten habersizlere yap. göreceksin ki, fakirlerin hayal ettiklerini bu küçücük miktarı, elinin tersiyle itecek, kendisine hakaret olarak anlayacaktır."

Allah'ım!

Düşünmeye başladım kendimce, bu adam bir bilge mi? fakir olan his yoksunu yüzsüz insanlar mı, yoksa elindeki üç kuruşa hamdeden bahtiyarlar mı?

başımdan geçen bu hikayeyi hiç unutmam. ve sürekli etrafımdakilerle paylaşırım.

Molla Husrev

Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
Ynt: Başımdan geçen bir olay bu
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2010, 20:08:19 »
 :rıza: :'( :'(

efendimiz :rose: ne gzl buyurmuş

Kanaat tükenmez bir hazinedir !

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2010, 16:49:30 »
 :rıza: molla kardeş çok güzel ibretlik bir hadise, ders alarak halimize şükür ederiz :inşAllah:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı زهره نور

• *
  • ALLAHA yar olana her şey yar olur her şey yarar...
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2010, 08:30:08 »
 :rıza: :tsk:

hizmet-i kuaniyyede bulunana
ya dünya ona küsmeli veya
o dünyaya küsmeli ta ihlas ile ciddiyyet ile
hizmet-i kuraniyyede bulunsun .....
[/font]

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2010, 09:03:06 »
 :evt: gerçekten çok güzel bir  ibretlik hadise  :rıza: :maş:

Çevrimdışı divine571

• *
  • I'm muslim don't panic...
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2010, 11:42:37 »
şükür sebebi berekettir... kimin fakir olduğu aşikar... varlık içinde yetinmeyi ve  şükretmeyi bilmeyen nefislerimiz.. :(  :rıza:
Asrın Cihadıyla Cihatlanmayan Cahiliye Ölümüyle Ölür... HADİSİ ŞERİF...

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2010, 18:17:53 »
molla kardeşim güzel bi hadise yaşamışsınız yani yapmak istediğiniz takdire şayan bi olay sizi canı gönülden kucaklar tebrik ederim ::alkis::  :cicek5:
o adamın size söylediği esasen bize söylenmiş telakki edip gerekeni yapmalıyız..  :inşAllah:

bizler bu yaz başında abilerin öncülüğünde Camilerimizde açılan Kuran kursları için Elif-be tedarik etmeye çalıştık  :elh: 7bin küsur vakfımıza ait elif-be yi çocuklara yani camilerimize ulaştıra bildik..

yazını okurken benimde aklıma hizmete yeni girdiğim yıllarda vuku bulan bi hadiseyi sizlere aktarayım  :inşAllah:

"vatandaşın birisi bi işinin istediği gibi gitmesinin neticesinde arabalarından birisini din diyanetle uğraşan kimselere vermek istemiş, çevresindekilere bunu anlatmış. çevresinde kilerden birisi benim sevdiğim bi insana o kişiyi getirip bu abi ve yanındakiler insanlara dini imanı anlatıyorlar nevinden tanıştırmış.

Adam açık sözlü konuya doğrudan dalmış. Benim bi işim vardı istediğim gibi oldu arabamın birini size hediye etmek istiyorum lütfen kabul edin deyip kontağı uzatmış ruhsatıyla beraber.

Abi taviz vermeden kabul edemeyiz diyor. adam şaşırıyor, neticede bi araba, işin içinde..
Abi soruyor sen kimsin ne iş yaparsın kazancını nereden kazanıyorsun gibi sorulara muhatap oluyor bazılarına yuvarlak cevaplar verip kontağı ve ruhsatı bırakıp gidiyor.

Abi yanında bulunanlara diyor. Bu kimdir bi araştırın maişetini nereden tedarik eder. Helal ve harama riayet edermi islami yaşantısı varmı diye sorar.

Araştırırlar ve ertesi gün araba sahibine iade edilir. Kusura bakma biz kabul edemeyiz denilir.

Adam ne hale geldi veya ne düşündü bilemiyorum ama bildiğim ve beni düşündüren kısım şurası oldu:

Bizler bu dünyada yaptığımız işlerin neticesinde mahşer günü Allah'ın rahmetini ümit ediyoruz ya, Cemalini görüp güle oynaya Cennete gideceğimizi hayal falan ediyoruz ya, işte o gün Cenabı Hak (c.c.) bize sen benim için değil riya için yaptın veya iş yaptı desinler diye yaptın derse bizim yaptıklarımızı kabul etmez se ALLAH MUHAFAZA vay bize yazıklar bize..

büyük korkularımdan birisi bu konu..

dua eder dualarınızı beklerim inşallah

abbas
 ::gul1:: ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı جودت

• *
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2010, 15:36:02 »
 :rıza: kardeş ibretlik bir olay
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Seo4Smf Tagleri:

Başımdan geçen bir olay bu Konusuna Ait Benzer Konular

hapishanede yaşanmış ilginç bir olay
Amerika'da, müebbet hapis cezasına çarptırılan bi adam, sabah akşam hapishaneden kaçmanın yollarını düşünüyomuş. Bi gün bahçede ... Devamı...

Gösterim: 326 - Yanıt: 4 - Başlatan:عليه
Nazi Kamplarında yaşanan gerçek bir olay..
[b--------------------------------------------------------------------------------Bu olay nazi kamplarında yaşanmıştır.Kapı açıl... Devamı...

Gösterim: 352 - Yanıt: 2 - Başlatan:عليه
Risale-i Nurda geçen şu cümleyi açıklar mısınız?
Risale-i Nurda geçen şu cümleyi açıklar mısınız: “Şefkat dahi aşk gibi, belki daha keskin ve daha geniş bir tariktir ki, Rahîm i... Devamı...

Gösterim: 269 - Yanıt: 2 - Başlatan:طوبى
Kuran'ı Hakimde geçen nebatat
Arapça”da nebat-ât, bitki-ler anlamında bir kelimedir. İnsan da bir yönüyle nebati bir varlıktır. Zira; hastalığı sebebiyle koma... Devamı...

Gösterim: 284 - Yanıt: 4 - Başlatan:عمر فاروق