Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://www.nurunyolcusu.com/cocuk/nuruncocuk.png
Reklam alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin

Grup Elmaskalem 2011

https://lh5.googleusercontent.com/_6cVEFhbaOi8/TdDyamv24dI/AAAAAAAAAPM/p1q1yoBlyt4/grupelmaskalem.gif

Gönderen Konu: Aile Bireylerinin Vazifeleri  (Okunma sayısı 1734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhabbet fedaisi

• *
  • "DAHİLEK YA RASULALLAH!!!"
Aile Bireylerinin Vazifeleri
« : 07 Haziran 2008, 17:55:39 »

İslam, çocukların anne ve babanın, anne ve babanın da çocukların üzerindeki vazifelerine büyük önem vermiştir. Bu konuyla ilgili  Peygamberimiz (s.a.a) şöyle buyuruyor:
“Çocuklar anne ve babanın karşısında sorumlu oldukları gibi, anne ve babalar da çocukları karşısında sorumludurlar.”
Çocukluk dönemindeki eğitim de  çok önemlidir. Çocuk her davranışı kabul  etmeye hazır bir şekilde anne-babayı bekler. Bu konuda Hz. Ali (a.s) şöyle buyuruyor:
“Çocuğun gönlü boş bir araziye benzer; Oraya ne ekilirse o yeşerir.”
İslam çocuklara bırakılan isim konusunda da büyük önem vermektedir. İslam çocuğa güzel ve uygun bir isim bırakmayı anne-babanın vazifelerinden saymıştır. Anne-babanın çocuğa bıraktığı isim çocuğu psikolojik yönden çok etkiler. Çünkü, çocuk her gün defalarca o isimle çağrılır ve ismin taşıdığı mesajdan etkilenir.

Bu hususta İmam Bakır (a.s) şöyle buyuruyor:

“İsimlerin en doğrusu, insana Allah’ın kulu olduğunu hatırlatanıdır. İsimlerin en faziletlisi de peygamberlerin isimleridir.”
Özellikle Ehlibeyt’in isimlerini çocuklara bırakmanın büyük önemi vardır. Çünkü Ehlibeyt Allah’ın seçkin kıldığı nurlardır.
Resul-i Ekrem  şöyle buyuruyor:

“Çocuğun adını "MUHAMMET" koyduğunuz zaman ona karşı saygılı davranın, meclislerde kendisine  yer açın ve ona surat asmayın.”
İslam’da çocuğun dini eğitimine de çok dikkat edilmiştir. Hz. Ali (a.s)  bu kanuyla ilgili  şöyle buyuruyor:
“Çocuğun,babanın üzerindeki haklarından biri de, babasının ona Kuran öğretmesidir.”Yine Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur:
“Çocuk,beş yaşını tamalayıp sağ ve sol elini tanıdığı zaman, onu Kıble’ye doğru oturtun ve rüku etmesini söyleyin. Altı yaşını tamamlayınca ona    rüku ve secdeyi öğretin. Yedi yaşını tamamlayınca da yüz ve ellerini yıkayarak namaz kılmasını söyleyin. Dokuz yaşını tamalayıncaya kadar böyle devam etsin. Dokuz yaşını tamamlayınca ona abdesti ve namaz kılmasını öğretin.  Bu konuda  asla gevşeklik göstermeyin.”
Yaşamlarını bu ayet ve hadislere uygun olarak düzenleyen anne ve babaların sözleri çocuklar üzerinde çok etkili olur. Unutulmamalıdırki bu ayet ve hadislere uygun yaşayan bir aile çok huzurlu ve mutlu olur.
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google
EY İNSAN!!

"Çocukluğun oyunla geçer..
             Gençliğin gafletle geçer...
             İhtiyarlayıncada zaif düşersin..
ACABA?
                Sen..O şanı Yüce büyük ALLAH'A ne zaman ibadet edeceksin??
             Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun..Neden bugünden başlamıyorsun??"

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Aile Bireylerinin Vazifeleri
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2008, 18:16:35 »
::razi:: çok güzel bilgiler emeğinize sağlık

Çevrimdışı melek

• *
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2008, 18:17:05 »
 ::razi:: kardesim cok guzel ... kardesler benim 2 bucuk yasinda bir oglum ve ismide Muhammed  ama o kadar yaramaz o kadar inatciki onun yuzunden evde katliyim olacak bir diye korkuyorum ona hep ismi  Muhammed diye bir seyleri guzellikle anlatiyorum bir sozu en azindan 10 defa tekrarliyorum ama genede o dedigini yapiyor sizce   ben bu cocuguma nasil davranmaliyim ? ona karsi nasil bir tavir almaliyim inanin bilmiyorum bana bir yol gosterin lutfen ... tavsiyelerinizi bekliyorum

• *
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2008, 19:19:45 »
 :) ::razi::  eksik olmayın.Bu arada Cenab-ı hak hakiikaten yardımcınız olsun.. :D(kesinlikle acımıyorum) ama şunu sizde çok iyi biliyosunuz ki sizin gibi anneler çok Allah büyük sabır versin.. :) ben şahsen elimden gelen size dua etmek olduğu için dua edicm..Rabbim çocuğunuzun adını en güzel şekilde üzerinde tecelli ettirsin ve ismini taşıdığı zat gibi maddi manevi güzelleşdirsin inş.
EY İNSAN!!

ACABA?

Çevrimdışı melek

• *
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2008, 19:23:49 »
  :D :D :D ::razi::  abla eksik olmayın.Bu arada Cenab-ı hak hakiikaten yardımcınız olsun.. :D(kesinlikle acımıyorum) ama şunu sizde çok iyi biliyosunuz ki sizin gibi anneler çok Allah büyük sabır versin.. :) ben şahsen elimden gelen size dua etmek olduğu için dua edicm..Rabbim adını en güzel şekilde üzerinde tecelli ettirsin ve ismini taşıdığı zat gibi maddi manevi güzelleşdirsin inş.

amin kardesim insallah  ::razi::...

kendimde cok dua ediyorum cogu geceleri yasini serifi okuyorum uzerine cocugumun ama genede  ayni  :)  Allah bizleri annemize babamiza hayirli evlat etsin bizim evlatlarimizida bize hayirli etsin insallah

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2008, 19:28:17 »
yaramazlık yapmayan çocuk ağlamayan çocuk varsa ben bakayım

Çevrimdışı melek

• *
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2008, 19:42:27 »

olur kardesim gondereyim  :D :D :D ::razi::

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2008, 19:47:05 »
bu söz bir aile dostunun çocuğu sizin hesap durmuyor neyse doktora götürüyorlar tabi doktor şikayetini soruyorlar

çocuk yaramaz durmuyor ağlıyor...

tabi doktor tıbbı bakımı yapıyor şöyle diyor..

ağlamayan çocuk varsa ben bakayım diyor..  :D

çocuk bu ağlayacak yaramazlık yapacak ama 3-7 yaş arası çok önemli dikkat ediniz  :inşAllah:

• *
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2008, 19:49:23 »
:D :D anne babalar yaşadı :D
EY İNSAN!!

ACABA?

• *
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2008, 20:02:24 »
 bende bi bayan psikologdan duymuşdum  bununla ilgili bir şey; şımaran çocukdan korkmayın deniyordu şımaran çocuk ilerde çok sakin ve zeki  olurmuş :) hatta hadisi şerif olduğunu söylemişdi ama tam olarak emin değilim bilen varsa doğrusunu aktarabilir..
EY İNSAN!!

ACABA?

Çevrimdışı melek

• *
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2008, 20:14:04 »
Evet bende bu konuda butun psikologlari  dinliyorum butun tv yayinlarindaki konusan doktorlari ve yazilari okumaya calisiyorum ama ne bileyim genede uygulayamiyorum cogu zaman bagiriyorum sonradna pisman oluyorum  :(

::razi::

Çevrimdışı melek

• *
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2008, 20:16:08 »
cocugum 2 bucuk yasinda ve isine geleni anliyo kendi istedigini herne sekilde olursa olsun yaptiriyor benim tek kelimemi bile anlamiyor  :(

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2008, 20:36:25 »
Alıntı
   cocugum 2 bucuk yasinda ve isine geleni anliyo kendi istedigini herne sekilde olursa olsun yaptiriyor benim tek kelimemi bile anlamiyor
Allah bağışlasın . Rabbim Yardımcınız olsun.Çocukların dini eğitimi hakkında bazı kaynaklar var elimde isterseniz size yollayabilirim.
Konu Çok Güzel Emeğinize Sağlık Allah Razı Olsun Muhabbet fedaisi.

• *
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2008, 21:58:48 »
 Allah cc sizlerden de razı olsun inş.  :)
EY İNSAN!!

ACABA?

Çevrimdışı Edirne

• *
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2008, 22:18:43 »
cocugum 2 bucuk yasinda ve isine geleni anliyo kendi istedigini herne sekilde olursa olsun yaptiriyor benim tek kelimemi bile anlamiyor  :(
Allah bağışlasın. Bizim burada bir ablamız var onun da 1.5 yaşında bir kızı var görmelisiniz o da çok hareketli... Yerinde tutamıyoruz... Görmelisiniz eline mürekkebi alıyor, tam bir kitap hastası ne bulursa almak istiyor ... :) Bizim abla da başta hep ne yapsak bilemiyorum diye üzülüyordu ama elhamdülillah artık alıştık çocuğa pek karışan olmuyor biz ders yaparken o evi dağıtıyor batırıyor sonra biz işimiz bitince topluyoruz çünkü başka türlü zaptedemiyoruz...Gün geçtikçe daha uysal olmaya başladı...Yani bana kalırsa üzerine çok düşmeyin yoksa öyle olunca daha çok yapar. Rabbim yardımcınız olsun inşallah...

Seo4Smf Tagleri:

Aile Bireylerinin Vazifeleri Konusuna Ait Benzer Konular

Aile Saadeti
Kadın ve erkek ortasında gāyet esaslı ve şiddetli münâsebet ve muhabbet ve alâka, yalnız dünyevî hayatın ihtiyacından ileri gelm... Devamı...

Gösterim: 719 - Yanıt: 6 - Başlatan:كنج مسلمان
Aile İçi iletişim
                     Çiçekçiye elindeki elli lirayı uzattı küçük Elif… Heyecanla seslendi.   - Yirmi tane kırmızı gül istiyorum... Devamı...

Gösterim: 1021 - Yanıt: 5 - Başlatan:TALEBE-İ ULUM
Hazret-i İnsan İçin Hazreti Aile
Hayata baktığımda İnsan'ı, İnsan'a baktığımda aile'yi görüyorum…Hayat İnsan için ihya oluyor, İnsan'ın her an yeniden inşası içi... Devamı...

Gösterim: 335 - Yanıt: 1 - Başlatan:ravza
Eyvah! Aile hayatı bozulmaya başlamış
Eyvah! Aile hayatı bozulmaya başlamış Bismillahirrahmanirrahim Bu sene inzivâda iken ve hayat-ı içtimaiyeden çekildiğim halde, ... Devamı...

Gösterim: 298 - Yanıt: 2 - Başlatan:صحراء
İslamda Evlilik Ve Aile Hayatı ( çok detaylı bilgilerle donatılmış)
İslamda Evlilik Ve Aile Hayatı http://rapidshare.com/files/233576380/__304_slamda_Evlilik_ve_Aile_Hayat__305_.rar.html Devamı...

Gösterim: 297 - Yanıt: 4 - Başlatan:صحراء